Personer søkes til familiekollektiv

Vi leter etter deg!

Vi har et stort hus med stor hage og ønsker å fylle det med spennende mennesker som vil dele vår drøm om å skape et moderne generasjonskollektiv. Derfor ønsker vi folk i alle aldre velkommen, alt fra barn, unge voksne, godt voksne og pensjonister. Og sammen kan vi skape et trygt og godt hjem hvor vi kan støtte hverandre og gi rom for personlig utvikling.


Generasjonskollektivet:

Huset vårt er 230 m2 over to etasjer og har 6 soverom, tre bad, to stuer, to kjøkken, veranda med flott sjøutsikt og stor hage. Huset ligger i et rolig og sentralt boligstrøk med ca. 15 min å gå til sentrum. Se 5 min. film om Horten: 
 https://youtu.be/RqEmaCmonSc


Generasjonskollektivet skal være et hjem hvor vi setter av tid til samtaler og man har frihet til å være alene når man trenger det. Man behøver ikke være supersosial for å bo her, men det kan være godt å vite at andre likevel er nær. 

Det er to sentrale element i kollektivet:

1. Vi har felles middager - som et sosialt anker. Alle voksne lager hver uke en middag hver for alle.

2. Vi setter av tid til samtaler - et viktig element for å finne gode løsninger for fellesskapet


Vi ønsker å bo i kollektiv fordi vil har tro på alle de positive godene som følger med et sosialt og forpliktende fellesskap. Vi ser frem til faste fellesmiddager rundt et langbord. Vi har tro på at vi klarer å skape hverdager som fungerer godt ved å lage avtaler, for eksempel om hvordan vi skal holde huset rent og hvordan venner og annen familie også kan være velkommen inn i vårt fellesskap. Vi ønsker å skape et hjem som består av veiledende leveregler og avtaler fremfor lange lister med regler.

Tre hovedfordeler ved å bo kollektivt:

1. Sosialt

2. Økonomisk

3. Bærekraftig


Ansvar og forpliktelse

Dette kollektivet stiller høyere grad av ansvar og forpliktelse enn i et vanlig studentkollektiv. Dette er ikke for de som kun leter etter et billig sted å bo. Vi skal skape et felles hjem og det krever mer. For eksempel at alle voksne lager en middag for alle en dag i uka eller at
man setter av tid til å snakke sammen for å finne gode løsninger på noe vi er
uenige om.


Kort om oss

Vi er en liten familie på to som ønsker å skape et familiekollektiv i Horten, Vestfold.

 Jannicke (47) liker gjenbruk og økologi, er kreativ og strukturert. Har alltid likt å reise og søke nye eventyr, men liker også å sitte i ro hjemme. Jobber som lærer. Liker å jobbe i hagen og vil gjerne dyrke mer mat i egen hage.

Gro Amalie (7) elsker å lage mat og å sykle. Hun synes det er gøy å turne med turnringer hjemme, hoppe på trampoline, tegne og å lage ting, for eksempel hytte. Hun steller godt med hønene våre og gleder seg til å få kaniner i hagen.


Hvem søker vi etter?

Vi leter etter mennesker som vil dele vår drøm om å skape et moderne generasjonskollektiv. Derfor ønsker vi alle aldre velkommen, alt fra barn, unge voksne, godt voksne og pensjonister. Det er et viktig grunnelement at alle er villige til å investere i hverandre og i fellesskapet som helhet. Det kan kreve mye av oss som individer å skape et godt fellesskap. Det er ikke alltid
lett å skape og leve med løsninger som man kanskje ikke selv ville valgt om man levde alene. I alle familier er det uenighet, og vi må være villige til å sette av tid til samtaler for å finne løsninger som er til det beste for fellesskapet i vårt familiekollektiv. Vi søker personer som er nysgjerrige på å finne nye verktøy for samtale og for konfliktløsning. Det innebærer at ikke alle
konflikter løses med håndsopprekning eller hvilket forslag som får flest stemmer.

Vi søker mennesker som er romslige, byr på seg selv, evner å ta i et tak og som tar ansvar for seg selv og fellesskapet. Vi ønsker velkommen de som liker å tenke utenfor boksen og som kan utvide våre horisonter. Vi søker også etter noe vi ennå ikke vet hva er da vi har tro på at ikke alt kan stå på en forhåndsskrevet liste.


Er dette noe for deg?

Vi vil veldig gjerne høre fra deg om dette prosjektet høres ut som noe du har lyst å være med på. Ta kontakt på mobil: 40404280 eller e-post: info@generasjonskollektivet.com

Dersom vi alle opplever at det kan være riktig å gå videre, så møtes vi så fort som mulig.


Vi gleder oss til å høre fra deg 😊

Hilsen Jannicke og Gro Amalie